full screen background image
 :

Вижте и резервирайте

Уеб камерите

BulgarianEnglishFrenchGermanGreekItalianMacedonianRussianSerbianSpanishTurkish

Площад "Св. Петър" във Ватикана, Рим

 
От къде излъчва камерата:
Площад "Свети Петър", пред едноименната катедрала дава възможност на поклонниците дошли във Ватикана да могат лично да видят папата, който да им даде своята благословия от центъра на фасадата на църквата, или от прозореца на двореца.
Какво може да се види:
Входът на площада е с трапецовидна форма. В самия център на овала се издига египетски обелиск, изработен от червен гранит. Обелиска се извисява на 40 метра от основата до кръста, намиращ се на върха му и датира от 13-то столетие преди Христа.
Сподели във Facebook
  Източник: www.vaticanstate.va
Уеб камерите на картата:   View Larger Map    
 Новото и коментари:

Държавата град Ватикана е най-малката независима страна в света. Площта и е 0,44 км2, а населението – около 824 ж.). Разположена е на хълма Ватикан /Монте Ватикано/, в западната част на Рим и е изцяло заобиколена от столицата на Италия - Рим. Ватиканът е седалището на главата на римокатолическата църква - папата.
Площадът "Свети Петър" се явява официален вход към Ватикана, границата е обозначена с бели камъни вградени в настилката.
В югозападната част на Ватикана се намира и базиликата "Свети Петър", смятана за най-голямата католическа църква в света. На север от тях се намират Ватиканските музеи и други административни и религиозни сгради. По-голямата част от западната половина на Ватикана е заета от Ватиканските градини, парков комплекс, чието начало е поставено още през Ренесанса.

Информация: wikipedia.org
  Начало | На картата | Privacy policy | За контакт |^